Читај ми!

Нигерија, напад на универзитет

Најмање 17 особа погинуло, а 35 повређено у експлозији и пуцњави на универзитету у нигеријском граду Кано. Сумња се да су за напад одговорни екстремисти Боко харама.

Студенти и запослени универзитета у градском подручју Кофар Кабуга бежали су у паници, пошто су се чули пуцњи и експлозија која је одјекнула око 14 часова по локалном времену, преноси Танјуг.

У првим извештајима се наводи да је напад био на учитељски колеџ и да су на лицу места видели тела 17 жртава, мада се страхује да има још мртвих, наводи Би-Би-Си.

За сада нема званичних потврда полиције о броју повређених и жртава.

Очевици су навели репортеру агенције АФП да су видели најмање пет возила која су одвезле жртве напада.

Нико није преузео одговорност за напад, али је исламистичка екстремистичка група Боко Харам главни осумњичени, додаје Ројтерс.

Други по величини унивезитет у Нигерији и центар исламског школства са вишевековном традицијом у граду Кано који се сматра за пословно седиште севера земље, био је мета напада неколико пута у последњих неколико месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара