Читај ми!

Руски војници ухапшени на истоку Украјине

Украјинске снаге су на истоку земље ухапсиле два руска војника, за која се сумња да су користила мобилни противваздушни систем против украјинске авијације.

Руске војнике ухапсили су борци батаљона Луганск 1, рекао је портпарол украјинске војске Андриј Лисенко, јавља АФП а преноси Бета.

Лисенко је вест о хапшењу војника саопштио након што је украјински председник Петро Порошенко изјавио да је већина руских трупа напустила Украјину.

Порошенко је на састанку владе најавио да ће већ идуће недеље предложити парламенту усвајање закона који дају већу аутономију побуњеничким регионима на истоку земље, али је одбацио федерализацију или "отуђење" тих делова од украјинске државе.

Украјинске снаге су крајем августа заробиле два руска падобранца на истоку земље, а они су убрзо после тога предати руским властима.

Руски председник Владимир Путин рекао је тада да су се падобранци случајно нашли на украјинској територији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се