Читај ми!

Израел покренуо истрагу рата у Гази

Војска Израела отворила кривичну истрагу седмонедељног рата у Појасу Газе. Истражиће се, између осталог, погибија палестинске деце на плажи и гранатирање школе УН.

Покретање истраге сматра се покушајем да се спрече међународне истраге тог крвавог сукоба, у коме је погинуло више од 2.100 Палестинца, укључујући три четвртине цивила, према палестинским подацима и подацима УН, преноси Танјуг.

Израел је, међутим, навео да је број милитаната убијених висок, око 1.000, оптуживши Хамас да је користио цивиле као људске штитове.

На израелској страни погинуло је 66 војника и шест цивила.

Један високи израелски официр, укључен у истрагу, најавио је да ће се истражити између осталог погибија палестинске деце на плажи у Појасу Газе и гранатирање школе УН, пренео је Асошијетед прес.

Официр је тражио да му се име не помиње на основу војних прописа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво