Читај ми!

Власти знају ко је "џихадиста Џон"?

Британске и америчке власти знају ко је погубио америчке новинаре Џејмса Фолија и Стивена Сотлофа и његов идентитет ће обелоданити за неколико дана, објавили су британски медији.

Британски Дејли мејл, позивајући се на неименоване изворе, наводи да ће антитерористичка полиција ускоро ухапсити 12 особа у Британији, који су повезани са припадником Исламске државе познатим као Џон, који је убио новинаре, преноси Танјуг.

Екзекутор је један од четворице британских џихадиста, познатих као "Битлси", који држе таоце у Сирији.

Како наводи лист, тим америчког Федералног истражног бироа је прошлог месеца отпутовао у Британију и сада се "затвара круг" око 12 осумњичених за које се верује да су "џихадисти Џону" помогли финансијски и на друге начине да отпутује у Сирију.

Први амерички новинар кога су убили припадници Исламске државе је Џејмс Фоли који је нестао у Сирији у новембру 2012. године.

Исламска држава је 19. августа објавила снимак његовог погубљења.

Фоли је нестао на северу Сирије радећи као новинар хонорарац за агенцију АФП и бостонску медијску компанију "Глобал пост".

Потом су убили и америчког новинара Стивена Сотлофа.

Сотлоф је био новинар слободњак који је путовао по Блиском истоку извештавајући, између осталих, за америчке магазине Тајм и Форин полиси.

Киднапован је у Сирији у августу 2013. године, убрзо пошто је прешао границу из Турске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се