Читај ми!

САД, минут ћутања за убијеног тинејџера

Хиљаде људи у више од 90 градова широм САД одржали су протестна бдења због убиства црног тинејџера из Мисурија кога је убио бели полицајац, али и других жртава које су, како кажу организатори, изгубиле животе због полицијске бруталности.

Минут ћутања и протести одржани су у Њујорку, Чикагу, Атланти и другим градовима, пет дана после убиства осамнаесtогодишњег Мајкла Брауна, преноси Танјуг.

После четири ноћи насиља у Фергусону, у Мисурију, где је Браун убијен, бригу за безбедност преузела је државна полиција.

За разлику од четвртка увече, припадници државне и локалне полиције шетали су са демонстрантима и руковали се са њима, јавља Би-Би-Си.

Капетан Роналд Џонсон из Саобраћајне патроле Мисури, Афроамериканац који је одрастао у близини Фергусона, именован је за новог шефа операције.

Док је предводио протестну шетњу улицама града, грлио се са људима које је срео.

"Сви ми хоћемо правду. Сви хоћемо одговоре", рекао је Џонсон.

Протести су први пут одржани изван Фергусона са бдењима која су организована преко друштевних мрежа на интернету.

Детаљи о убиству су спорни, али очевици тврде да је ненаоружани тинејџер имао подигнуте руке када је полицајац у њега испалио више хитаца.

Полиција, међутим, каже да је дошло до борбе између њих и да је полицајац задобио повреде по лицу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара