Читај ми!

Обама: Санкције против Русије делују

Председник САД Барак Обама оценио је да америчке санкције против Русије због њеног поступања у Украјини дају резултате, али је додао да ће се Вашигтон суочити с много другачијим питањима, ако Москва, којим случајем, крене у инвазију на источну Украјину.

Западни званичници упозоравају на гомилање руских трупа дуж границе са Украјином и додају да то може бити увод у велики упад са циљем заштите проруских сепаратиста који се боре са украјинским трупама, преноси Бета.

Иако и републиканци и демократе у америчком Конгресу желе да САД пошаље војну поноћ Украјини, Обамина администрација за сада говори како не верује да је америчка војна помоћ потребна.

"Имајте у виду да је руска војска много већа од украјинске. Према томе, овде није питање да ли украјинска армија има неко додатно наоружање", рекао је Обама новинарима.

САД и Европска унија оптужују Русију, која је у марту припојила Крим, да подгрева тензије у источној Украјини, снабдевајући побуњенике оружјем и стручном помоћи.

"Бар се до сада боримо с групом сепаратиста који су умешани у ужасно насиље. Али ако се суочимо с руском инвазијом, то су очигледно нека другачија питања. Нисмо још дошли дотле", рекао је Обама.

Према његовој оцени, санкције против Русије делују "како је планирано, излажући руску економију огромном притиску".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се