Читај ми!

Привођење због несреће у московском метроу

Двојица службеника Московског метроа приведена су због одговорности за тешку несрећу у којој су погинуле 22 особе, а више од 150 путника повређено.

Истражитељи главног одељења руског Истражног комитета привели су две службене особе за које се сумња да су одговорне за јучерашњу тешку несрећу у московском метроу, потврдио је портпарол тог Комитета Владимир Маркин за агенцију Итартас, преноси Танјуг.

Приведени су пословођа задужен за одржавање метроа у Јавном предузећу Московски метро Валериј Башкатов и његов помоћник Јуриј Гордов, који се сумњиче за угрожавање безбедности саобраћаја, навео је Маркин.

"Приведени су већ испитани", наведено је из Истражног комитета за агенцију АФП, уз напомену да ће они "ускоро бити формално оптужени за кршење безбедности".

Истрага је утврдила да се несрећа догодила на месту раздвајања једног тунела на два, где су били у току грађевински радови. Наводи се да је скретница на раздвајању пруге била фиксирана само обичном жицом, дебљине три милиметра, која је пукла, због чега је воз искочио из шина.

Истражни комитет двојицу приведених сумњичи да нису исправно пратили спроведене радове на механизму измене шина, односно механизму скретнице, у подземном тунелу, пренео је Ројтерс.

АФП додаје да би и виши функционери компаније такође могли да буду приведени у намери истраге да испита "апсолутно све који су укључени у ту трагедију".

Маркин је навео да истражитељи верују да је исклизнуће воза метроа изазвано неисправним радом механизма скретнице, наводи Итартас.

"Рад (механизма) се неправилно обављао. Механизам скретнице био је фиксиран обичном жицом од три милиметра, која је пукла. То је изазвало да електрични воз исклизне и усмрти 22 људи и повреди више од 150 путника", рекао је Маркин.

У Москви је данас Дан жалости због погибије путника у стравичној несрећи.

Спасиоци још из тунела извлаче остатке вагона воза који је искочио из шина док је ишао брзином од 70 километара на сат и ударио у бетонски зид.

Линија подземне железнице Арбатско–Покоровска је због несреће још затворена.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара