Читај ми!

Погинуо легионар српског порекла у Малију

Француски легионар српског порекла, четрдесетпетогодишњи Давид Николић, жртва је јучерашњег самоубилачког напада на северу Малија.

Николић је учествовао у антитерористичкој операцији у Сахелу, граничној зони у Африци између Сахаре на северу и плодније регије Судан на југу, јавили су француски медији, а пренео Танјуг.

Напад се десио на око 100 километара од града Гао и у њему је рањено још седам француских војника, од чега тројица теже.

Николић је девети француски легионар који је погинуо од почетка борбе против терориста у јануару 2013. године, а први у једном самоубилачком нападу, навели су медији.

Напад се десио уочи афричке турнеје француског председника Франсоа Оланда који је изразио дубоку жалост због ове трагедије и одао почаст храбрости француских војника, који се у Малију боре против терористичких група.

Николић, рођен у Београду, имао је иза себе 25 година службе. Легији странаца придружио се када је имао 19 година, а учествовао је у бројним мисијама: Као млади легионар у Чаду, а затим и у Џибутију и Новој Каледонији. Учествовао је и у Авганистану, Либану и земљама бивше Југославије, након чега је пребачен у Мали.

Одликован је Златним орденом за националну одбрану, а добио је и медаље за рад у Либану, Авганистану и Чаду. Није био ожењен.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара