Читај ми!

Сиријска опозиција изабрала новог лидера

Опозиција у Сирији, Сиријска национална коалиција, коју подржавају западне и арапске земље, изабрала је новог лидера Хадија ел Бахру.

Нови лидер сиријске опозиције Хади ел Бахра досадашњи је члан Политичког одбора Коалиције, по струци је инжењер, школован у САД и веома близак с властима Саудијске Арабије, као и претходни опозициони лидер Ахмад Џарба, преноси Бета.

Нови лидер ће имати задатак да настави напоре опозиције да збаци сиријског председника Башара ел Асада чије снаге, међутим, враћају делове територије под своју контролу.

Ел Бахра ће имати нови задатак да се бори против сунитских екстремиста Исламске државе Ирак и Левант (ИДИЛ) који су, поред великог дела територије Ирака, заузели и делове севера и истока Сирије.

Опозициона Слободна сиријска војска (АСЛ) затражила је пре три дана помоћ Запада у борби против ИДИЛ-а, оценивши да у супротном Сирији прети хуманитарна катастрофа.

Више од 162.000 погинуло је у Сирији од почетка грађанског рата у марту 2011. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се