Читај ми!

Пронађено више од 50 мртвих у Ираку

Ирачке снаге безбедности пронашле 53 тела са прострелним ранама и везаним рукама недалеко од града Хилах, јужно од Багдада, саопштено је у главном граду Ирака. Екстремисти заузели бивше складиште хемијског оружја.

Портпарол војске бригадни генерал Саад Ман Ибрахим је рекао да су људи убијени хицима из ватреног оружја и да су некима од њих биле везане очи, јавља агенција АП, позивајући се на локалне званичнике.

Генерал је рекао да је покренута истрага како би се утврдио идентитет људи који су убијени у руралном подручју ван Хилаха, чије становништво је већински шиитско.

АП подсећа да су оваква масовна убиства била карактеристична за сукобе шиита и сунита пре неколико година.

Ирачке снаге безбедности све чешће налазе тела бачена на улицама градова или поред путева од када су сунитски екстремисти покренули офанзиву против снага безбедности Ирака.

Раније данас су власти у Ираку саопштиле да је екстремистичка организација Исламска држава заузела бивше велико складиште хемијског оружја северозападно од Багдада.

Ирачки амбасадор у УН Мухамед Али Алхаким је у писму генералном секретару УН Бан Кимуну поручио да су "наоружане терористичке групе" ушле у Мутану 11. јуна, привеле припаднике снага безбедности који су чували објекат и запленили њихово оружје.

Пројект менаџер је наредног јутра видео на снимку безбедносне камере да је покраден део опреме пре него што су је екстремисти онеспособили, јавља АП, а преноси Танјуг.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се