Читај ми!

Париз тражи прекид насиља у Централној Африци

Француске власти полажу наду у регионалне мировне преговоре о прекиду насиља у Централноафричкој Републици, дан пошто су званичници саопштили да су побуњеници и наоружани муслимански цивили убили најмање 24 особе у једној цркви.

Министар одбране Француске Жан-Ив ле Дријан рекао је, током посете бившој француској колонији, да је привремена председница те земље политички изолована, док се стране трупе боре да зауставе насиље између муслимана и хришћана, преноси Танјуг.

"Ситуација је и даље изузетно компликована и веома крхка", рекао је Ле Дријан током посете француским војницима у Централноафричкој републици.

Ле Дријан је рекао и да се састао с председницом Катрин Самба-Панзом, да је она показала одлучност и добру вољу да реши ситуацију, али да је прилично изолована.

Француски министар је додао да види "зрачак наде" пошто су се регионални лидери договорили да доведу главне снаге за преговарачки сто крајем јула, у престоници Републике Конго, Бразавилу, како би покушали да уговоре прекид ватре.

У јучерашњем нападу на католичку цркву, побуњенички борци и наоружани муслимани убили су најмање 24 особе, које су се, заједно са хиљадама других, ту склониле од борби.

Напад се догодио у Бамбарију, око 380 километара североисточно од престонице Бангуија.

Црквени званичници саопштили су да су борци побуњеничког покрета Селека и наоружани цивили из муслиманске заједнице ушли у цркву око 15 часова и отворили ватру.

У катедрали живи између 4.000 и 6.000 већином хришћанских цивила, подсетио је Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво