Читај ми!

Син руског посланика ухапшен у САД

Ухапшен син руског посланика у Америци јер је наводно извео више хакерских напада на малопродајне компјутерске системе ради крађе података са кредитних картица. Русија је због тога оптужила САД за кршење билатералног споразума и "отмицу" руског држављанина.

Вашингтон је на оптужбе Русије одговорио да се, како је пренела портпаролка Стејт департмента Џен Псаки, "никаква отмица сигурно није догодила".

Америчко министарство за унутрашњу безбедност саопштило је да је тајна служба 5. јула ухапсила Романа Валеревича Селезњова (30) због дела које је починио у периоду између 2009. и 2011. године.

Његов отац, Валелриј Селезњов, посланик Думе из странке ЛДПР, саопштио је да "намерава да предузме све потребне кораке да заштити законске интересе" свог сина.

У међувремену је и руско министарство спољних послова у саопштењу навело да "отмицу руског држављанина" сматра "најновијим непријатељским потезом Вашингтона".

Роман Селезњов је у марту 2011. године оптужен по више тачака, између осталих за банкарске преваре, изазивање штете на једном заштићеном компјутеру и тешку крађу идентитета, саопштиле су америчке власти.

У оптужници се додаје да је Селезњов извршио хакерске нападе на веб-сајтове више мањих ресторана, играоница и клубова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво