Читај ми!

Северна Кореја одала почаст свом оснивачу

Млади севернокорејски лидер Ким Џонг Ун пред хиљадама људи одао почаст свом деди, оснивачу Северне Кореје, Ким Ил Сунгу који је умро пре 20 година.

Одавање почасти Ким Ил Сунгу, одржано у великој конференцијској сали у Пјонгјангу, државна телевизија је директно преносила. 

Изнад подијума је био огроман портрет Ким Ил Сунга, а Ким Џонг Уна су громогласним аплаузом поздравиле хиљаде војних и партијских званичника, наводи агенција Франс прес, а преноси Бета.

Номинални шеф државе Ким Јонг-Нам чија је функција почасна, без икаквих овлашћења, оценио је да је Ким Ил Сунг "највећи лидер у историји човечанства".

Ким Ил Сунг био је на власти од 1948. до 1994. године, када га је наследио син Ким Џонг Ил. По његовој смрти, 2011. године, власт је преузео његов син и унук оснивача државе, Ким Џонг Ун.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се