Читај ми!

Клинтонова: Путин може бити опасан

Некадашњи државни секретар САД Хилари Клинтон сматра да руски председник Владимир "Путин може бити опасан". Човек као Путин увек иде до границе, каже Клинтонова.

Биши амерички државни секретар Хилари Клинтон, која ће данас у Берлину представити своју књигу "Тешки избори", изјавила је за "Билд ам Зонтаг" да руски председник Владимир Путин може бити опасан, преноси Танјуг.

"Мислим да он може бити опасан. Човек као Путин увек иде до границе", рекла је Клинтонова и упозорила да је сада нужна "једна јасна порука" шефу Кремља.

Путинова "најновија агресија у Украјини" мора, како сматра Клинтовина, добити одговор у једној заједничкој реакцији Запада.

"Ми не можемо допустити да један политички вођа, после Другог светског рата, изнова повлачи границе Европе", рекла је Клинтонова и додала да већина Украјинаца жели да живи у независној земљи која је "мост" између Запада и Русије.

Клинтонова, која размишља о председничкој кандидатури, истакла је да посебно млади људи у Украјини желе да буду јаче повезани са Европом.

Клинтонова је, такође, рекла да је одушевљена бившим немачким, а сада тренером америчке фудбалске репрезентације Јиргеном Клинсманом.

"Мислим да је његов ангажман, избор играча и његова страст (према спорту) допринела томе да је Америка коначно прихватила фудбал, као спорт", рекла је Клинтонова.

Када је, међутим, реч о Путину, за кога она мисли да може бити опасан, ни немачки председник Јоахим Гаук не мисли пуно другачије и он је у традиционалном председничком летњем интервјуу за немачку телевизију ЗДФ изнео скепсу према онима, који у украјинском конфликту показују разумевање за Путина.

"Мислим да би, ако би имали интензивније извештаје о томе шта обележава живот у Русији-правна несигурност, тежак однос према мањинама, повреде међународног права, односу сиромашних и богатих - ако би наше становништво то тачно регистровало, онда, верујем, оно то не би сматрало добрим", рекао је Гаук у интервјуу који ће данас бити објављен.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара