Читај ми!

Олуја "Артур" погодила Канаду

Ослабљени ураган "Артур", који је прешао у олују, погодио је делове источне обале Канаде доносећи обилну кишу и јак ветар, због чега је 250.000 кућа и пословних објеката остало без струје.

"Артур" је јуче ујутро ослабио у тропску олују након што је у четвртак увече прошао преко обала америчке савезне државе Северна Калорина као ураган категорије 2, наводи Ројтерс, а преноси Танјуг.

Северна Каролина је пријавила само мању материјалну штету од урагана који је брзо отишао у правцу североистока.

Средиште "Артура", који је сада прешао у посттропску олују, ноћас је било око 146 километара југозападно од острва Магдалена.

Очекује се да ће олуја, која је још јака са ветром који дува брзином од 90 километара на сат, током дана отићи у правцу североистока преко залива Светог Лоренса и Њуфаундленда у северни део Атлантског океана, саопштио је Канадски центар за урагане.

"'Артур' је изгубио тропске карактеристике и постао је слабија олуја зимског типа", изјавио је стручњак за урагане из америчког Националног центра за урагане Данијел Браун.

Више од 122.000 потрошача у Новој Шкотској и 140.000 у Њу Брансвику ноћас је остало без струје због јаког ветра и обилне кише којих ће, како се очекује, и данас бити у деловима југоисточне Канаде.

"Артур" је први ураган који је погодио САД од када је суперолуја "Сенди" опустошила Њујорк и Њу Џерси у октобру 2012. године, причинивши штету од 70 милијарди долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара