Читај ми!

Оружани напад у Кенији, 29 мртвих

Најмање 29 људи убијено је на кенијској обали у току оружаних напада. Страхује се да има још жртава.

Девет људи је убијено у округу Ламу, близу попришта прошломесечних напада у којима је 65 људи погинуло. Још девет особа је убијено у нападу у Гамби, у округу око реке Тане, навео је Црвени крст на Твитеру, а преноси Танјуг.

Према тврдњама званичника Црвеног крста, група у којој је било 10 до 15 људи напала је у Хиндију пуцајући "насумице по људима и у селима".

Напади су се догодили у ноћи између суботе и недељу.

Полиција је навела да су нападе извршили неидентификовани наоружани људи који су такође запалили више кућа и напали полицију у месту Гамба где су ослободили једног осумњиченог који је у притвору од напада у јуну.

Један полицајац је међу жртвама, навели су званични извори.

Према рећима Мвенде Њоке, портпарола кенијског министарства унутрашњих послова, могло би се показати да је број жртава у два напада још већи, будући да су три особе смештене на болничко лечење, а једна се води као нестала.

Нападачи су оставили поруку на енглеском и свахилију на једној табли "заузимате муслиманску територију, а желите да будете мирни", пише у тој поруци.

Исламистичка милитантна група Eл Шабаб, блиска Ал Каиди, преузела је одговорност за напад прошлог месеца на град Мпекетони, на обали и за још један напад у оближњем селу.

Eл Шабаб је преузео одговорност и за напад прошлог септембра у тржном центру Вестгејт, у главном граду Најробију, када је усмртила 67 људи.

Због појачаног насиља дуж кенијске обале и у Најробију, угрожен је туризам, главни извор спољних прихода Кеније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво