Читај ми!

Пјонгјанг: Сеул ће зажалити ако наруши границу

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун упозорио Јужну Кореју да ће "горко зажалити" ако наруши спорну поморску границу између две земље, јавили су државни медији.

"Воде у југозападном делу земље изложене су сталној претњи због неколико непријатеља", изјавио је Ким док је руководио великим војним вежбама на једном острву током којих је симулиран напад, преноси Танјуг.

Ким је оштро упозорио да ће натерати непријатеље да горко зажале ако поново буду донели погрешну одлуку погрешног дана у спорним водама, преноси Јонхап, наводећи да је под тим вероватно подразумевао вежбе јужнокорејске морнарице изведен у тој области 25. и 26. јуна.

У данашњим вежбама у Северној Кореји учестовали су војска, морнарица и ваздухопловство. Оне су изведене после низа ракетних проба прошле недеље.

Симулирани напад је био усмерен на пет острва која су под контролом Јужне Кореје, а налазе се близу југозападне Северне Кореје.

Сеул претпоставља да би ова острва била прва мета Северне Кореје у случају оружаног сукоба.

У вежбама су учествовали војници, артиљеријско оружје различитог калибра, ратни бродови укључујући подморнице, бомбардери и транспортни авиони, преноси АФП.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво