Читај ми!

Ирак, ваздушни напад на екстремисте

Око 30 сунитских екстремиста погинуло у ваздушном нападу ирачке војске. Петнаест људи страдало у нападу бомбаша самоубице на пункту ирачких снага безбедности. Припадиници групе Исламистичка држава покушали да заузму највећу ирачку нафтну рафинерију.

Портпарол противтерористичких снага Ирака, Сабах ел Нуаман рекао је да је у петак ујутру бомбардовано осам возила која су коришћена у нападу на војне снаге које су браниле рафинерију нафте Баиџи северно од Багдада, преноси Бета.

Припадници екстремистичке групе Исламска Држава (донедавно познате под именом Исламска држава Ирак и Левант) већ две недеље покушавају да заузму рафинерију Баиџи.

Ел Нуаман је такође навео да је оружјем из хеликоптера погођена кућа у граду Каиму, надомак границе са Сиријом, где се одржавао састанак локалних вођа џихадистичких група.

Према његовим речима, у том нападу било је неколико жртава, али није имао конкретних података.

Најмање 15 људи је погинуло, а 25 рањено када је бомбаш самоубица активирао возило пуно експлозива на пункту ирачких снага безбедности северно од Багдада, саопштила је полиција.

Напад се догодио у провинцији Салахедин у граду Самара који је под контролом екстремиста, јавио је АФП.

У међувремену, ирачки премијер Нури ел Малики саопштио је да ће се кандидовати и трећи пут упркос све чешћим притисцима из Ирака и међународне заједнице да се повуче.

Додао је да ће се борити све док исламисти који су заузели велике делове земље не буду поражени.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво