Читај ми!

ЕУ: Претње "Гаспрома" неприхватљиве

Претње руског гасног гиганта "Гаспрома" да ће смањити испоруке гаса за Европску унију због препродаје гаса Украјини су неприхватљиве, саопштили су званичници Европске комисије.

Портпаролка европског комесара за енергетику Сабине Бергер рекла је да Комисија очекује од "Гаспрома" да се придржава обавеза и да су претње неприхватљиве, преноси Танјуг.

Директор "Гаспрома" Алексеј Милер запретио је недавно да ће испоруке гаса ЕУ бити смањене ако државе чланице путем обртања тока кроз гасоводе препродају део купљеног гаса Украјини, којој су због неплаћених рачуна обустављене испоруке.

Етингер је прошле недеље након састанка са украјинским министром енергетике Јуријем Проданом најавио да ће ЕУ помоћи Украјини да преброди зиму обртањем тока гаса из Словачке, Пољске и Мађарске.

"Потрошачи са купљеним гасом могу да раде шта хоће", истакла је Бергерова, коментаришући став "Гаспрома" да је обртање тока гаса нелегално.

Портпаролка није хтела да коментарише оптужбе руског премијера Димитрија Медведева да Украјина краде гас намењен ЕУ који пролази кроз ту земљу, али је указала да транзит преко Украјине засад тече нормално.

Она је подсетила да је Украјина понудила Европској комисији да пошаље тим стручњака да се на терену увере да су оптужбе Русије без основа и додала да се на формирању таквог тима увелико ради.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво