Читај ми!

Занијер остаје генерални секретар ОЕБС-а

Министри иностраних послова 57 земаља чланице ОЕБС-а договорили су се да продуже мандат генералном секретару ове организације Ламберту Занијеру за додатне три године.

Председавајући ОЕБС-а, шеф швајцарске дипломатије Дидије Буркхалтер поздравио је реизбор Занијера, похваливши генералног секретара за његов рад на челу ОЕБС-а у промоцији вредности које ова организација заступа, обезбеђивању ефективности у функционисању и суочавању са заједничким претњама, јавља Танјуг.

Пошто се државе чланице суочавају са већим бројем безбедносних изазова, ОЕБС је постао још важнија платформа за дијалог и сарадњу у решењима, нагласио је Буркхалтер у саопштењу, изражавајући уверење да ће искуство Занијера даље користити организацији.

Занијер је преузео дужност генералног секретара јула 2011.године, а пре тога је од 2002. до 2006. био директор Центра за превенцију конфликата ОЕБС-а, те од 2008. до 2011. он је обављао дужност специјалног представника УН за Косово и био је шеф УНМИК-а.

Његов други мандат ће започети од 1. јула.

Генерални секретар делује као представник председавајућег ОЕБС-а и шеф администрације организације.

Њега поставља Савет министара на мандат од три године и може бити реизабран на додатни мандат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво