Евакуација гостију на Шредеровом рођендану

Дојава о постављању бомбе прекинула је прославу коју је код Франкфурта организовала банка Ротшилд поводом 70. рођендана бившег немачког канцелара Герхарда Шредера, јављају немачки медији.

Синоћном слављу присуствовао је и амбасадор Русије у Немачкој Владимир Гринин, преноси Бета писање Франс преса.

Пошто је хотел у којем је организована свечаност, добио позив у којем се прети "злокобним догађајем", евакуисан је и полиција је извршила претрес па су званице тек после 23 часа могле да се врате.

Више немачких медија међу којима су недељник Шпигл и дневник Билд, објавило је да је узрок била дојава о постављању бомбе.

Шредерово пријатељство са руским председником Владимиром Путином и његова одбрана руске политике у украјинској кризи наишли су на бројне критике у Немачкој.

Шредер који је био немачки канцелар између 1998. и 2005, сада је председник надзорног одбора "Северног тока", гасовода који повезује Русију и Европу преко Балтичког мора.

Претходна прослава Шредеровог рођендана коју је спонозорисао "Северни ток" и којој је присуствовао Путин, такође је изазвала полемику.

Шредерове фотографије на којима је насмејан и срдачно се поздравља са Путином, изазвале су толику буру да се немачка влада оградила од бившег канцелара.

У интервјуу који је у недељу објавио дневник Велт, Шредер је рекао да је Европска унија главни кривац за украјинску кризу пошто је приморала Кијев да бира између ЕУ и Русије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се