Читај ми!

Талибани ракетама гађали аеродром у Кабулу

Испаљивањем ракета на војну базу у Баграму и аеродром у Кабулу талибански побуњеници покренули "пролећну офанзиву". Није било жртава, саопштавају званичници.

Две ракете испаљене су према међународном аеродрому у Кабулу, рекао је портпарол министарства унутрашњих послова Седик Седики и додао да није било жртава, преноси Бета.

Ракете су испаљене у зору, баш када су талибани најавили да ће почети своју офанзиву у пролеће, која обично траје до почетка зиме.

Бачене су ракете и надомак аеродрома и великог војног комплекса у Баграму, северно од Кабула. У тој бази се налазе припадници НАТО-а.

Талибани су преко интернета преузели одговорност за та два напада.

Они су навели да ће овогодишња офанзива бити намењена углавном против "страних освајача и оних који то подржавају".

Офанзива названа "Хаибар", према једној муслиманској победи над Јеврејима на почетку ислама, почела је између два круга председничких избора у Авганистану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво