Читај ми!

Доњецк гласао за самоопредељење

Изборни штаб проруских снага у региону Доњецка саопштио је да је 89 одсто изашлих на данашњем референдуму гласало за саомоопредељење Народне републике Доњецк, јавља Ројтерс.

Према прелиминарним подацима, на референдум је изашло 71,4 одсто гласача, преноси ИтарасИзборни дан у Доњецкој и Луганској области није прошао без инцидената.

"Ови (резултати) могу бити сматрани за коначне", рекао је Роман Љагин, шеф изборне комисије у Доњецку, новинарима након затварања биралишта.

"Испоставило се као изузетно лако да пребројимо гласове пошто је број људи који су гласали против био изузетно мали и број неважећих листића је био мали", рекао је Љагин. 

У Доњецкој и Луганској области живи седам од укупно 45 милиона становника Украјине.  

Проблеми у одржавању референдума су се јавили у Маријупољу и Красноармејску.

У Красноармејску је једна особа убијена а више је повређено када су украјински војници пуцали на демонстранте и гласаче, јавила је Раша тудеј. Војска заузела четири биралишта у том граду.

Због безбедносних разлога, гласачка места у Маријупољу су затворена у 17 часова по локалном времену (18 по московском), а у Красноармејску у 16 часова (17 часова по московском времену).

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво