Читај ми!

Спор Кине и Британије због људских права

Кина је саопштила да отказује разговор о људским правима са Великом Британијом, због тога што се у годишњем извештају Форин офиса наводи да је Кина "забрињавајућа држава" са становишта поштовања људских права.

Разочарани смо једностраном одлуком кинеске владе да откаже дијалог, који је био заказан за 16. април, изјавио је представник за медије Форин офиса и додао да није на Влади Велике Британије да коментарише разлоге за то, пренео је Итартас.

Пекинг и Лондон су се договорили да одрже дводневни састанак о поштовању људских права у децембру, за време посете британског премијера Дејвида Камеруна Кини.

Представница за медије Министарства иностраних послова Кине Хуа Чуњинг је изјавила у Пекингу да "међудржавни дијалог мора да се одвија уз поштовање начела једнакости и узајамног поштовања".

Према њеним речима, у годишњем извештају Форин офиса изнети су "неодговорни ставови о политичком систему Кине и неутемељена критика стања заштите људских права".

Кина због тога изражава снажно неслагање и протест. Британија хитно мора да престане са покушајима мешања у унутрашњу политику Кине, позивајући се на наводу заштиту људских права, рекла је Чуњинг.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво