Читај ми!

Протести у Венецуели, троје мртвих

Троје људи погинуло у сукобима противника и присталица Николаса Мадура. На улицама Каракаса било 20.000 људи, који су протестовали против "оштре репресије над дисидентима коју спроводи председник".

Најмање 20.000 људи изашло је на улице Каракаса, настављајући протесте због, како кажу, оштре репресије над дисидентима коју спроводи председник Николас Мадуро, а у сукобима који су настали између његових противника и присталица погинуло је још троје људи, док је неколико ухапшено.

Више од 30 људи погинуло је током протеклих шест недеља, на антивладиним протестима које су покренули студенти.

Мадуро је већ недељама мета готово свакодневних протеста грађана који се буне због распрострањеног криминала, хиперинфлације и недостатка основних средстава за живот.

Демонстранти за то делом окривљују блиске везе власти у Каракасу с Кубом, пренео је Франс прес.

Протест је протицао мирно, све док група маскираних младих људи није покушала да блокира ауто-пут, на шта је полиција одговорила сузавцем и ухапсила најмање шесторо људи.

Како наводи агенција АП, у сукобу између Мадурових противника и присталица, погинуло је још троје људи.

Један од њих, подлегао је ранама из ватреног оружја, на протесту у Мериди, када су, како је саопштио градоначелник Карлос Гарсија, тврдокорне присталице владе пуцале на демонстранте.

Друга жртва, такође је убијена из ватреног оружја, када је у њу пуцао бесни мотоциклиста док је група демонстраната у којој се налазила, поставила барикаду на ауто-путу код Валенсије.

У Сан Кристобалу, граду где је талас протеста почео, убијен је возач аутобуса, када је група Мадурових присталица упала на мотоциклима у антивладин кварт и почела насумице да пуца.

Антивладине демонстрације, подстакнуте бесом јавности због све лошијих услова живота у овој јужноамеричкој земљи богатој нафтом, почеле су 4. фебруара у западном граду Сан Кристобал, а после осам дана прошириле су се и на Каракас.

Од почетка протеста, опозициони лидери и студенти с једне стране, и власти с друге стране, оптужују једни друге за подржавање радикалних група које нападају демонстранте ватреним оружјем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се