Читај ми!

Шпанија, сукоб полиције и демонстраната

Након протеста десетина хиљада људи против владиних мера штедње, полиција и демонстранти сукобили се у Мадриду. До сукоба дошло када су десетине младих почели да бацају предмете на полицајце.

Полиција и демонстранти сукобили су се у Мадриду, главном граду Шпаније, након протеста десетине хиљада људи против владиних мера штедње.

До сукоба је дошло када су десетине младих почели да бацају предмете на полицајце.

Како јавља АФП, протест је протекао углавном мирно, али су касније групе младића почеле да разбијају излоге и гађају полицију која је узватила.

Више десетина хиљада људи који су дошли из свих крајева Шпаније одржали су претходно "Марш за достојанство" у Мадриду.

"Устанимо! Боримо се", викали су демонстранти пролазећи улицама, пренео је АФП.

Демонстранти постављени у шест колона, свака из различитог шпанског региона, стигли су на периферију града рано ујутру, пре него што су кренули ка тргу Колон у центру Мадрида.

До касног поподнева централне градске улице биле су испуњене људима који су скандирали против владиних политичких мера штедње и економских резова насталих услед тих мера.

У демонстрацијама су учествовали трговински синдикати, јавни службеници и организације које представљају људе исељене из њихових домова јер нису могли да плаћају кредите након што су остали без посла.

Међу демонстрантима је била и једна жена која је носила транспарент на коме је писало: "Моја ћерка не може да буде овде јер је морала да емигрира."

Овај марш уследио је након две године изузетно оштрих мера штедње наметнутих Шпанији која је погођена кризом, при чему је више од 26 одсто становништва незапослено, подсећа АФП.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво