Читај ми!

Питање за Јацењука: Где је Србија?

Србија "избрисана" са карте Европе у промотивном споту привремених власти у Кијеву. У видеу, украјински премијер Јацењук објашњава зашто би та земља требало да постане чланица ЕУ, док су на карти у том споту избрисане све државе бивше Југославије и припојене Хрватској, пише загребачки Index.hr. Министар Иван Мркић позвао отправника послова амбасаде Украијне у Београду на разговор.

У промотивном видеу у коме Јацењук објашњава зашто би Украјина требало да постане део Европске уније појављује се карта на којој су избрисане све државе бивше Југославије и припојене Хрватској, објављено је на порталу Index.hr.

Привремени премијер Украјине Арсениј Јацењук објаснио је у том промотивном видеу, зашто сматра да би Украјина требало да постане део Европске уније.

Иако се у видеу Србија спомиње у контексту отварања преговора с Европском унијом, за украјинског премијера она на карти уопште не постоји, наводи Index.hr.

Како се наводи, карта која се појављује у том промотивном видеу приказује земље Европске уније, али су ''избрисане све државе бивше Југославије и припојене Хрватској''.

Према писању хрватског портала, многи тврде да се, будући да је с карте избрисана и Србија, ради о провокацији с обзиром на блиске односе Србије и Русије.

Мркић позвао отправника послова амбасаде Украјине 

Шеф српске дипломатије Иван Мркић позвао је отправника послова амбасаде Украјине у Србији на разговор због промотивног видео спота премијера Украјине Арсенија Јацењука о Украјини и ЕУ, у којем је нанета увреда Србији тиме што је уопште нема на мапи Европе, која је приказана у том видео снимку.

Како је саопштило Министарство спољних послова, Мркић ће затражити да отправник послова амбасаде Украјине у Београду дође на састанак у Министарство како би му изнео мишљење Србије због таквог понашања садашњих власти у Кијеву.

Број коментара 68

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво