Читај ми!

Твитераши избегавају Ердоганову забрану

На напоре турске владе да укине "Твитер" реаговали су многи корисници који су нашли начин да наставе да твитују и подсмевају се влади. Твитераши су лако успели да изврдају покушај владе да му блокира приступ.

Турске власти траже начин да пооштре репресију на Твитер, пошто су корисници тог социјалног интернет медија лако успели да изврдају покушај владе да му блокира приступ.

На владине напоре да укине Твитер јуче су реаговали многи његови турски корисници који су нашли начин да наставе да твитују и подсмевају се влади.

Према корисницима друштвених мрежа и вестима, владина репресија данас се проширила и на Гуглов Систем назива интернет-домена који је корисницима омогућио алтернативни приступ Твитеру.

Упркос томе, изгледа да су турски корисници успели да изврдају и ту забрану.

Турска је блокирала приступ Твитеру, пошто је премијер Реџеп Тајип Ердоган запретио да ће "затрти корене" те друштвене мреже, на којој су објављени неки снимци који наговештавају да су докази из скандала о корупцији, који месецима потреса турску владу, процурили у јавност пред локалне изборе 30. марта.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се