Читај ми!

Лавров: Крим посебан колико и Косово

Уколико је Косово посебан случај онда то важи и за Крим, поручује Сергеј Лавров. Шеф руске дипломатије истиче да Кремљ нема намеру да изврши инвазију на југоисток Украјине, али ће поштовати резултате референдума на Криму.

Русија нема намере да изврши инвазију на југоисток Украјине, али ће Кремљ поштовати резултате референдума на Криму, рекао руски шеф дипломатије Сергеј Лавров.

Након неколико сати разговора у Лондону са америчким државним секретаром Џоном Керијем, Лавров је истакао да није постигнут заједнички језик са Западом.

"Поштоваћемо вољу грађана Крима на наступајућем референдуму", рекао је Лавров новинарима.

Осудио је најновије насиље у Доњецку, граду на југоистоку Украјине, наводећи да Русија нема намеру да се тамо умеша, али да права етничког руског становништва морају да буду "заштићена и осигурана".

Случај Крима, према Лавровљевим речима, не може да буде посматран изван историјског контекста. "Крим значи више за Русију него што Фолкландска острва значе за Велику Британију", рекао је руски министар.

Лавров је додао и да уколико је Косово посебан случај онда то важи и за Крим. 

Џон Кери, истакао је Лавров, није упутио никакве претње Русији. "Наши партнери знају да су (економске и дипломатске) санкције контра-продуктивне", рекао је Лавров.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се