Читај ми!

У Либији отето 70 Египћана

Наоружане особе отеле 70 Египћана у Триполију. Након отмице из кућа одведене су у један полицијски објекат у том граду. Детаљи још увек нису познати.

У главном граду Либије Триполију наоружане особе отеле су 70 Египћана, изјавио је портпарол египатског министарства спољњих послова Бадр Абдел-Ати.

Рекао је да су нападачи у војним униформама отели 70 Египћана из њихових кућа у Триполију, додајући да су они одведени у један полицијски објекат у том граду.

Детаљи нису јасни и не зна се ко су били наоружани отмичари. Либијске власти нису објавиле информацију о том инциденту.

Абдел-Ати је рекао да је египатски министар спољњих послова у контакту са либијским шефом дипломатије како би издејствовао ослобађање Египћана, преноси АП.

Од грађанског рата 2011. године Либија има проблеме са слабом централном владом и непослушним паравојним формацијама од којих већина потиче од побуњеничких група које су збациле с власти Муамера Гадафија.

Шесторо Египћана, међу којима су биле и дипломате, узети су за таоце у Триполију у јануару, али су ослобођени неколико дана касније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се