Читај ми!

Либија прети бомбардовањем корејског танкера

Наоружане групе које контролишу луке на истоку Либије покушавају да испоруче нафту на брод са заставом Северне Кореје. Либијске власти наредиле привођење посаде, а премијер Али Зејдан каже да ће бомбардовати танкер, уколико посада покуша да танкује нафту.

На брод са заставом Северне Кореје, наоружане групе које контролишу луке на истоку Либије покушавају да испоруче нафту.

Либијски премијер Али Зејдан рекао је да ће бомбардовати танкер "Морнинг глори", уколико посада брода не буде извршавала наредбе либијске морнарице и покуша да танкује нафту.

"Танкер ће бити бомбардован уколико не буде извршавао наредбе да напусти луку", рекао је либијски премијер а преносе агенције.

Према његовим речима, власти Либије су већ наредиле привођење посаде танкера.

Побуњеници су, подсећа Ројтерс, заузели три главне либијске луке од августа прошле године како би извршили притисак у својим напорима за више аутономије у источној области Киренаика, да добију више профита од продаје "црног злата" за источне области, као и истраге поводом корупције.

Вође покрета за самоуправу на истоку Либије који је богат нафтом, преко својих наоружаних група контролишу луке и спречавају извоз нафте. Тај покрет наводи да је образовао регионалну нафтну компанију, као и локалну власт.

Представници наоружаних побуњеника саопштили су да су почели извоз нафте заобилазећи централне власти, портпарол покрета је рекао да ће реаговати на сваки покушај заустављања испорука.

Званичници либијске државне нафтне компаније наводе да брод који је дошао у луку ал-Сидра може пренети до 350.000 барела нафте. Такође, наводе да су наоружне особе приморале раднике да привежу брод за док.

Зидан је рекао да је његова влада у контакту са севернокорејском владом. Додао је да се верује да танкер поседује један бизнисмен из Персијског залива.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво