Читај ми!

Нестао авион са 239 путника, потрага у току

У току потрага за малезијским авионом који се јутрос, највероватније, срушио у море. У њему је било укупно 239 особа. Већина путника су били Кинези. Међу њима је и двоје деце.

19.30 - Потврђено је да су два путника путовала са лажним пасошима, преноси Ројтерс

16.15 - Званичници Аустрије и Италије саопштили да путници из тих земаља, који су се налазили на листи путника, нису били укрцани у авион, преноси Гардијан

15.30 - Западни медији наводе да је нестали авион учествовао у инициденту августа 2012, када је окрзнуо реп другог авиона на писти аеродрома у Шангају.

13.55 - Авион вијетнамске војске приметио две нафтне мрље које би могле да потичу од несталог авиона, јавља АП.

13.20 - Tоком ноћи се наставља потрага за авионом на мору, док ће операција из ваздуха бити одложена до јутра, наводи се у саопштењу авиокомпаније, преноси Гардијан.

12.25 - Интензивирана потрага за авионом, рекао малезијски премијер истакавши да ће се трагати "колико год да је неопходно", преноси Гардијан.

10.55 - Малезијски бродови нису нашли никакве трагове несреће на месту где је успостављен последњи контакт са авионом, преноси Ројтерс.

Авион малезијске авио-компаније, у коме је било укупно 239 људи, срушио се у море, саопштили су званичници вијетнамске морнарице. Боинг 777 био је на путу за Пекинг из главног града Малезије Куала Лумпура.

Авион, који је превозио 227 путника и 12 чланова посаде, срушио се у Тајландском заливу, код вијетнамских острва То Чу.

Капетан са искуством од око 18.000 сати лета, није дао назнаке да има техничких проблема. Горива је било за више од седам сати лета и време је било добро.

"Морамо да оповргнемо спекулације. Није тачно да је авион принудно слетео на истоку Кине, нити да су нађени његови остаци на југу Вијетнама. Објавићемо шта се догодило чим будемо имали проверене информације", каже министар саобраћаја Малезије Хишамудин Хусеин.

Кинеска државна телевизија јавила је да у авиона има 158 Кинеза. Међу њима је и двоје деце.

У једном тренутку, сигнал авиона је нестао са радара, па је Кина за сваки случај послала бродове за спасавање у Јужнокинеско море.

Авион је изгубио контакт у вијтенамској провинцији Ка Мау, саопштила је јутрос вијетнамска влада и додала да је требало да пилоти авиона ступе у контакт с контролом лета у граду Хо Ши Мин, али се то није догодило.

Спасилачке екипе настављају потрагу за авионом, коме се изгубио сваки траг од рано јутрос када га је последњи пут контрола лета уочила, док је био изнад мора између Малезије и Вијетнама, јавља АП.

Још увек нема знакова где је летелица, нити су пронађени њени остаци. 

"Потрага за авионом још траје. Усредсредили смо се на област одакле је примљен последњи сигнал", каже премијер Малезије Наџиб Разак.

Званичник малезијске компаније "Малејжа ерлајнс" Ахмад Јахја је рекао да нема индикација да су пилоти послали знак да имају неки проблем, а чињеница да очигледно није било ни позива за помоћ указује да се све догодило изузетно брзо.

Људи на пекиншком аеродрому су чекали путнике, не знајући каква им је судбина. "И даље не знам шта се догађа. Прво су ми рекли да авион касни, а онда ми дали парче папира и рекли да чекам", рекао је један од њих.

Авиокомпанија је саопштила вест родбини путника, што значи да Малезија Ерлајнс очекује најгори исход, оцењује Франс прес

Ово је друга несрећа авиона Боинг 777 за мање од годину дана. Прошлог јула, на аеродрому у Сан Франциску срушио се авион "Ејжијана ервејза" и том приликом су погинуле три особе.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво