Читај ми!

Нови сукоби у Египту, троје мртвих

Троје људи погинуло, а 28 је повређено у сукобима исламмистичких демонстраната и полиције у Египту. Ухапшено 69 присталица свргнутог председника Мухамеда Мурсија а запаљена су три полицијска возила.

У сукобима исламистичких демонстраната с полицијом и грађанским опонентима, у Египту је погинуло троје људи а 28 је повређено, саопштило је египатско министарство здравља.

У међувремену, безбедносни извор је, како је јавио АФП, рекао да је у Каиру повређено 17 полицајаца, а да су демонстранти запалили три полицијска возила.

Присталице свргнутог председника Мухамеда Мурсија скоро сваки дан протестују захтевајући његов повратак на власт, откако га је војска уклонила у јулу прошле године.

Министарство унутрашњих послова је саопштило да је широм земље данас ухапшено 69 Морсијевих присталица. Нереди су избили у Каиру, и другим градовима, другом по величини Александрији и Ал-Аришу на Синајском полуострву где је на исламистичке демонстранте полиција бацала сузавац, пренели су египатски медији.

У Каиру је погинуло троје људи, а 23 особе су повређене у нередима, саопштило је министарство здравља.

Мурси је ухапшен и оптужен је да је подстицао убиство опозиционих демонстраната испред председничке палате у децембру 2012. године. Против њега се воде још два поступка - за бекство из затвора 2011. године током устанка против председника Хоснија Мубарака, и за шпијунажу.

Мурси би могао да се суочи са још једном тужбом, због вређања суда, али датум подизања ове оптужнице није најављен.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се