Италија, спасено више од 1.000 емиграната

Више од 1.100 илегалних емиграната спасла италијанска морнарица. Нема података о националности спасених, осим да су пореклом са севера Африке.

Италијанска морнарица избавила је више од 1.100 илегалних емиграната са девет великих пловила у водама јужно од Сицилије, који су дошли из северне Африке.

Хеликоптери су опазили пловила у среду, а у акцији спасавања која се завршила у четвртак, учествовала су четири италијанска брода, пренео је Ројтерс.

Морнарица није навела детаље о националности емиграната.

Италија је повећала патролирање у водама између Либије, Туниса и Италије откако се више од 360 људи, већином емиграната из Еритреје, утопило почетком октобра када је њихов брод претрпео бродолом у близини Лампедузе.

Други брод је потонуо седам дана касније после чега се, како је процењено, око 200 људи воде као нестали.

Италијански прихватни центар на Лампедузи бори се да прихвати огроман број емиграната који беже од грађанског рата или немира у Сирији, Египту или другим арапским и афричким земљама.

Они покушавају да пређу Средоземно море, често у крајње небезбедним пловилима, и домогну се Италије.

Према Уједињеним нацијама, више од 32.000 емиграната дошло је до новембра прошле године бродовима до јужне Италије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара