Читај ми!

САД против ослобађања затвореника у Авганистану

После недавне предаје затвора у Баграму, САД се противе намери авганистанских власти да ослободе 88 затвореника, јер они представљају озбиљну претњу по безбедност.

САД траже да Авганистан обустави ослобађање 88 затвореника из авганистанског затвора, јер представљају озбиљну претњу по безбедност, саопштио је данас амерички војни званичник.

Портпарол америчке војске у Авганистану, пуковник Дејв Лапан, додао је да су због таквог америчког става односи две земље додатно погоршани, пренела је агенција Ројтерс.

САД су недавно предале Авганистану управљање затвором у Баграму, јер је та тема дуго била озбиљан извор напетости између америчке и авганистанске владе.

Односи су посебно заоштрени када је авганистански председник Хамид Карзаи одбио да потпише билатерални споразум о безбедности на основу којег би 8.000 америчких војника остало у земљи и после 2014. године, када би требало да се коалиционе трупе предвођене Америком повуку из Авганистана.

Лапан је рекао да је ослобађање 88 затвореника у супротности са указом америчког председника о потреби завршавања истрага у затвору и судском гоњењу појединаца ако то буде требало.

Око 40 одсто затвореника директно је одговорно за рањавања или убиства 57 авганистанских цивила и припадника снага безбедности, а 30 одсто је учествовало у директним нападима на коалиционе снаге, у којима је 60 војника рањено или убијено, рекао је Лапан.

Међутим, шеф авганистанске комисије за анализу оптужница негира да 88 затвореника представља претњу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара