Читај ми!

Путин: Нема оправдања за злочине

Председник Русије Владимир Путин у посети Волгограду. Нема никаквог оправдања за гнусне злочине извршене претходних дана, поручује Путин. У Волгограду организовано саветовање о борби против тероризма.

Нема никаквог оправдања за гнусне злочине извршене у Волгограду, поручио је председник Русије Владимир Путин, који је у том граду учествовао на саветовању о борби против тероризма.

"Чиме год да злочинци мотивишу своје акције, нема никаквог оправдања за извршење злочина над цивилима, посебно над женама и децом", поручио је Путин.

Како је пренела агенција РИА Новости, Путин је истакао да руске специјалне јединице у извођењу специјалних операција чине све како би осигурале безбедност управо цивила и пре свега жена и деце.

Саветовању су присуствовали шефови Федералне службе безбедности и Министарства унутрашњих послова Александар Бортњиков и Владимир Колокољцев, министар здравља Вероника Скворцова, губернатор Волгоградске области Сергеј Боженов и други званичници.

У два терористичка акта у Волгограду, 29. и 30. децембра, за мање од 24 сата погинуле су 34 особе.

Ниједна група још није преузела одговорност за два одвојена бомбашка напада на железничкој станици и у тролејбусу у недељу и понедељак, али се сумња на исламске екстремисте са Северног Кавказа, чији је лидер Доку Умаров прошлог лета позвао своје следбенике да ураде све што је у њиховој моћи да спрече одржавање Зимских олимпијских игара у Сочију, чије је отварање заказано за 7. фебруара.

Након напада су појачане безбедносне мере у граду, тако да полицајци и припадници осигурања претражују ташне женама које улазе у трговачке центре, а активирани су и детектори метала.

Руско Министарство унутрашњих послова је након бомбашких напада у Волгоград послало полицијско појачање. Званичник регионалне полиције Андреј Пилипчук навео је да у том граду са милион становника ред тренутно одржава више од 5.200 полицајаца, али није изнео колико је то више него раније, пренео је АП.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара