Читај ми!

Ердоган смењује 10 министара

Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган најавио смену 10 министара у свом кабинету, након што су тројица поднела оставке због оптужби да су умешани у корупцију.

Пошто су три министра из турске владе поднела оставку, премијер Реџеп Тајип Ердоган најавио је смену 10 министара, што је половина његовог кабинета.

Како је јавила агенција Ројтерс, међу замењеним министрима је и министар за ЕУ Егеман Багис, који је, такође, био оптужен за корупцију, али није поднео оставку.

Турски премијер је претходно о новонасталој ситуацији после оставке три министра оптужена за корупцију разговарао са председником Абдулахом Гулом.

Ердоган, који турску владу води од 2002. и лидер је конзервативне и исламистичке Партије правде и развоја (АКП), још једном је описао текућу истрагу због оптужби за корупцију као "прљаву кампању против његове владе".

Министар економије Зафер Чаглајан, министар унутрашњих послова Муамер Гулер и министар за животну средину Ердоган Бајрактар поднели су оставке у оквиру истраге великог корупционашког скандала који потреса Ердоганову владу.

Турске власти привеле су десетине људи које су, по свој прилици, блиске са Ердогановом владом, и смениле 70 полицајаца због злоупотребе службеног положаја. До суђења су 33 особе пуштене на слободу.

Власти су званично оптужиле 24 особе које су у притвору, међу којима су синови двојице сада већ бивших министара Чаглајана и Гулера и генерални директор државне банке Халкбанк.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво