Читај ми!

Десетине нових жртава у Сирији

Најмање 56 особа погинуло у ваздушном нападу сиријских режимских снага на побуњеничко упориште у Алепу. У експлозији аутомобила-бомбе у Хомсу погинуло седам особа, међу њима петоро деце.

У ваздушном нападу сиријских режимских снага на побуњеничко упориште у Алепу, на северу Сирије, погинуло је најмање 56 људи, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права.

Сиријски авиони већ осам дана узастопно бомбардују упоришта побуњеника у подељеном Алепу, пренео је АП.

Како је саопштила Сиријска опсерваторија, чије је седиште у Лондону, мета данашњих напада био је кварт Масакен Ханано, у којем се налази бувља пијаца.

Претходно је та невладина организација саопштила да је најмање 25 људи погинуло у ваздушном нападу на побуњенике у Алепу.

У експлозији аутомобила бомбе раније погинуло је седам особа, међу њима петоро деце школског узраста, у централној сиријској провинцији Хомс, јавила је државна новинска агенција Сана.

"Терористи су активирали аутомобил-бомбу у близини основне школе у граду Ом ал Амд изван Хомса и убили пет ученика и два запослена", навела је сиријска агенција, а пренео АФП.

Међународна организација "Хјуман рајтс воч" јуче је осудила ваздушне нападе сиријске војске, наводећи да је за само неколико дана убијено више од 200 људи.

"Владине снаге направиле су ужас у Алепу", навео је "Хјуман рајтс воч".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се