Кастро жели цивилизован однос са САД

Успостављање цивилизованог односа са Америком је у заједничком интересу Кубе и САД, истиче кубански председник Раул Кастро. Куба не тражи од САД да промени политички систем, тако и САД треба да одустане од настојања да промени режим на Куби, истиче Кастро.

Кубански председник Раул Кастро позвао је на успостављање "цивилизованих односа" САД и Кубе и истакао да две земље треба да поштују међусобне различитости.

"Верујемо да можемо да разрешимо питања од заједничког интереса и успоставимо цивилизован однос", рекао је Кастро кубанским парламентарцима у Хавани.

Кубански лидер, који ретко држи говоре, рекао је да Сједињене Државе треба да одустану од настојања да промене режим на Куби.

"Ми не тражимо од Америке да промене свој политички и друштвени систем, и не пристајемо да преговармо о нашем", рекао је Кастро.

Амерички председник Барак Обама рекао је недавно да САД морају да наставе да коригују своју политику према Куби.

На комеморацији Нелсону Мандели 10. децембра Обама је изненадио све када се руковао са Раулом Кастром.

Према речима једног од саветника америчког председника, Обама је то урадио како би показао жељу да пробије лед, с обзиром на то да САД и Куба имају затегнуте односе од шездесетих година.

САД су прекинуле дипломатске односе са Кубом 1961. после победе Фидела Кастра и кубанске револуције која је национализовала сву америчку имовину. Следеће године САД су Куби увеле економски ембарго који је на снази и данас.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво