Украјинска порука другим државама

Министарство спољних послова Украјине позвало стране државе да се не мешају у унутрашње проблеме те земље. Позивамо све наше стране партнере да остану објективни и непристрасни посматрачи, истиче се у саопштењу.

Украјинско министарство спољних послова поручило је страним државама да се не мешају у унутрашње политичке процесе у Украјини, јавио је Итар Тас.

"Позивамо све наше стране партнере да остану објективни и непристрасни посматрачи, покажу уздржаност у јавним проценама, следе основне принципе међународног права и поштују суверено право Украјинаца да самостално решавају домаћа питања", истиче се у саопштењу.

Министарство спољних послова нарочито је нагласило значај независног решавања осетљивих питања која се тичу домаће политике, а у вези су са понудама појединих страних партнера да посредују у решавању ситуације у Украјини.

"У духу залагања за опште европске вредности, украјинско друштво може да постигне неопходан компромис", наводи се у саопштењу.

Влада Украјине је 21. новембра донела одлуку о обустављању припрема за потписивање споразума о придруживању са ЕУ и одлучила да се окрене Русији, што је изазвало талас протеста присталица евроинтеграција које је подржао Запад.

Русија и Украјина су у уторак постигле договор да ће Москва купити украјинске евро-обвезнице за 15 милијарди долара и снизити цену гаса за трећину, а украјински председник Виктор Јанукович је потом изјавио да тај договор није у супротности са украјинским евроинтеграцијама.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво