Иран одбацио резолуцију о људским правима

Министарство спољних послова Ирана одбацило резолуцију УН о људским правима, назвавши је пристрасном. Резолуција не пружа никакве доказе осим извештаја западних извора и "терористичких група", тврди Иран.

Иранска државна телевизија пренела је да је министарство спољних послова те земље одбацило резолуцију Уједињених нација о људским правима, назвавши је пристрасном.

У информацији коју је пренела телевизија цитиране су речи портпаролке Марзије Афкам да је резолуција "пуна непоузданих ставки" и да не пружа никакве доказе осим извештаја западних извора и "терористичких група".

Она је оптужила Запад да систематски крши људска права, али да тврдње о њиховом кршењу користи у политичке сврхе против других земаља.

Генерална скупштина УН у среду је прихватила резолуцију којом критикује Иран за озбиљно кршење права, укључујући физичко злостављање, као и да је "алармантна" учесталост изрицања смртних казни у Ирану.

За прихватање резолуције гласало је 86 земаља, а против је било 36, док је 61 земља била уздржана.

Резолуције Генералне скупштине УН нису правно обавезујуће.

Иран редовно одбацује наводе попут оних у новој резолуцији, називајући их политички мотивисаним.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво