Читај ми!

Пресуда убицама британског војника

Осуђена двојица исламских екстремиста због убиства британског војника у Лондону у мају ове године.

Двојица муслиманских екстремиста проглашени су кривим за убиство британског војника Лија Ригбија, којег су убили ножевима и сатаром у мају ове године док се враћао у касарну у Вулвичу, на југоистоку Лондона.

Убице, Мајкл Адеболајо (29) и Мајкл Адебовале (22) кретали су се аутомобилом када су спазили Ригбија.

Адеболајо је објаснио у суду да је он "Алахов војник", као и да је убиство Ригбија био ратни чин, а суд је ослободио Адеболајоа и Адебовалеа оптужби за покушај убиства полицајца који се појавио на месту злочина.

Сведоци су потврдили да су нападачи узвикивали верске покличе, као и да су после напада остали на истом месту чекајући да дођу полицајци, који су током хапшења пуцали осам пута, ранивши обојицу нападача.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво