Читај ми!

САД, пуцњава у болници

Две особе су страдале, а две тешко рањене када је наоружани нападач упао у болницу у америчком граду Рино. Међу погинулима је и нападач. Мотив напада није познат.

Наоружани нападач убио је једну особу, а двоје тешко ранио у болници у америчком граду Рино пре него што је извршио самоубиство, саопштила је полиција.

"Две особе су мртве, укључујући и нападача, а фаталне ране нападач је сам себи нанео", изјавио је шеф полиције Том Робинсон.

Није могао да потврди да ли су мете циљано биране, али није искључио ни ту могућност.

"Не бих рекао да су жртве биле мете, али не мислим ни да је насумице пуцао", рекао је Робинсон новинарима испред болничког комплекса.

Полиција је саопштила да се рањене особе, од којих је једна докторка, а друга пацијент, налазе у критичном стању, пренео је АП.

Напад се догодио на трећем спрату Медицинског регионалног центра у Рину и у тренутку напада око 100 људи је било у згради.

Робинсон је саопштио да нападач није имао саучесника, али да тренутно не зна коју врсту наоружања је имао код себе.

Очевици су полицији пренели да је мушкарац са пиштољем јуче око два сата поподне ушао у чекаоницу и наредио свима да седну леђима окренутим према зиду.

"Почео је да виче - Боље вам је да идете одавде, а онда је отишао у део где се налазе доктори и медицинске сестре", испричала је очевидац Кенди Хол.

Потом је настала права паника кад је медицинско особље почело да виче да мушкарац има пиштољ и сви су кренули ка лифту.

Најновији инцидент догодио се само неколико дана након што је обележена годишњица масакра у школи у Њутауну у Конектикату, када је убијено 26 људи, укључујући 20 деце, подсећају агенције.

И прошлог петка је 18. годишњи младић отворио ватру у средњој школи у преграђу Денвера када је нанео тешке повреде 17. годишњој ученици.

Истрага је показала да је нападач легално купио пушку у једној локалној продавници почетком месеца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво