Читај ми!

Бомбашки напад у Кабулу, 10 мртвих

Најмање 10 особа погинуло, а 20 рањено у нападу бомбаша самоубице, у близини места где ће следеће недеље око 2.000 утицајних Авганистанаца разговарати о безбедносном споразуму са САД. Нико није преузео одговорност за напад.

Погинуло је најмање десет особа, а 20 је рањено у нападу бомбаша самоубице близу места где ће се авганистански званичници наредне седмице окупити како би разговарали о кључном безбедносном споразуму са САД, јавио је Би-Би-Си. За сада ниједна група није преузела одговорност за напад.

Међу погинулима је и један полицајац, наводи британска мрежа, додајући да су, како се чини, многи међу преосталим жртвама цивили.

Раније је портпарол авганистанског Министарства унутрашњих послова Седик Седики агенцији АФП рекао да су, према прелиминарним информацијама, погинула четири цивила, један полицајац и један војник, а да су међу повређенима већина цивили.

Снажна експлозија одјекнула је у центру Кабула, а један од очевидаца видео је бели аутомобил марке "тојота корола" близу места експлозије.

Експлозија се догодила мање од стотину метара од великог шатора где ће се више од 2.000 утицајних Авганистанаца окупити у четвртак на скупу племенског већа (Лоја џирга), како би разговарали о безбедносном споразуму са САД.

Приватна ТВ станица у Кабулу известила је да су се чуле две експлозије, као и пушчана ватра.

Безбедносни споразум тиче се статуса око 10.000 америчких војника који би требало да остану у Авганистану после 2014. године, а међународне снаге под командом НАТО-а ће се повући. Споразум мора да одобри Лоја Џирга, као и парламент.

АП наводи да је неколико сати пре експлозије авганистански председник Хамид Карзаи рекао да је током преговора сачињен нацрт споразума, али да "још има неких разлика".

Карзаи је, такође, позвао и талибане да присуствују састанку Већа, да изнесу примедбе и да се "чује њихов глас".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара