Читај ми!

Серија експлозија у Кини

Једна особа је погинула, а осам поврђено у серији експлозија импровизованих бомби испред седишта КП Кине, у граду Таијуен на северу Кине. Власти још нису саопштиле ко стоји иза напада.

У серији експлозија импровизованих бомби испред седишта Покрајинског комитета Комунистичке партије у северном кинеском граду Таијуену, погинула је једна особа а осам је повређено, јавила је државна новинска агенција Синхуа.

"Судећи према распрскавању малих металних куглица, сумња се да су импровизоване бомбе експлодирале", навела је Синхуа и додала да је, судећи по изјавама локалног становништва које живи у близини, седам бомби експлодирало, оштећени су аутомобили и зграда, пренела је агенција Ројтерс.

Локална влада и полиција кинеске покрајине Шанси, где су се догодиле експлозије, навеле су да су се експлозије догодиле синоћ у 19.40 сати по локалном времену, додао је АП, који наводи да, за сада, нема информација о мети напада нити о починиоцима.

"Било је неколико детонација, проузрокованих малим експлозивним направама у близини Покрајинског партијског комитета у Таијуену, главном граду северне провинције Шанси", навела је локална полиција на друштвеним мрежама.

Полиција је саопштила да су откривени многобројни куглични лежајеви и експлозивне направе за шта је коришћен електрични изолациони материјал за монтажу и повезивање компоненти електронске опреме на лицу места, што указује да су експлозије резултат "ручно направљених бомби", наводи АФП.

На фотографијама које се налазе на сајтовима кинеских друштвених мрежа може да се види дим који је обухватио широку авенију где се налази канцеларија владајућих комуниста, возила са разбијеним прозорима и пробушним гумама и ватрогасна возила која су паркирана испред зграде са оштећењима.

Експлозије у Таијуену уследиле су после нешто више од недељу дана од фаталне саобраћајне несреће коју су власти описале као "терористички напад" у симболичном срцу кинеске престонице, на Тргу Тјенанмен, код улаза у Забрањени град.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво