Читај ми!

Нови Зеланд, канабис узрок пада балона?

Узрок прошлогодишњег пада балона могло би да буде то што је пилот Ленс Хопинг конзумирао канабис, саопштила истражна комисија. У несрећи је тада погинуло 11 особа.

Пилот балона, који се прошле године срушио код градића Картертона на Новом Зеланду, био је под дејством канабиса, наводи се у закључцима истраге. У несрећи је погинуло 11 особа.

Истражна комисија је утврдила да се несрећа догодила због "лоше процене пилота, за шта би узрок могло бити конзумирање канабиса".

Комисија је навела да је пилот Ленс Хопинг био дугогодишњи корисник канабиса и да је аутопсија потврдила присуство те дроге у крви, пренела је агенција АФП.

Шеф комисије Џон Маршал је рекао да су два сведока видела Хопинга (53) да пуши канабис дана када се несрећа догодила.

Маршал је додао да је балон био исправан и да су временски услови били повољни. Хопинг је, како је објаснио, погрешио што је уздигао балон изнад жица далековода. Балон, напуњен врућим ваздухом, ударио је у жице далековода, запалио се и срушио на земљу.

У балону се налазило пет парова и Хопинг. Област Новог Зеланда у којој се несрећа десила је иначе позната по бројним излетима балонима.

Ово је најтежа несрећа те врсте на Новом Зеланду откако је 1979. године авион ударио у планину Еребус, када је погинуло 257 особа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се