Напад бомбаша самоубице на плажи у Сусу

Бомбаш самоубица разнео се на плажи у близини Палм хотела у туниском туристичком граду Сусу. Други бомбаш самоубица ухапшен јер је покушао да изведе напад на гробници бившег шефа државе Хабиба Бургибе у Монастиру.

Један бомбаш самоубица разнео се у туниском туристичком граду Сусу, а полиција је ухапсила другог бомбаша који је покушао да изведе напад на гробници бившег председника Хабиба Бургибе у оближњем граду Монастиру.

Власти су саопштиле да је у првом нападу страдао само нападач који је активирао експлозив на плажи близу Палм хотела у Сусу, око 140 километара јужно од престонице Туниса, јавио је Ројтерс.

Други бомбаш самоубица је ухапшен јер је покушао да изведе напад на гробници бившег шефа државе у приобалном граду Монастиру, око 20 километара јужно од Суса.

Бомбашки напади нису уобичајени у Тунису, али влада истиче да исламистички екстремисти искоришћавају хаос у суседној Либији како би се домогли оружја и стекли обуку.

Екстремистичке групе у Тунису знатно су ојачале од устанка у земљи 2011. године.

Раније овог месеца у сукобима са екстремистима убијено је девет полицајаца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се