Читај ми!

Тајланд, 22 жртве удеса

Најмање 22 особе су погинуле, а 16 повређено кад се у дубоку провалију сурвао аутобус који је превозио вернике из храма на северу Тајланда. У тој земљи у саобраћајним удесима годишње живот изгуби 26.000 људи.

Аутобус који је превозио вернике из храма на северу Тајланда сурвао се у провалију, а у несрећи су погинуле најмање 22 особе, док је 16 повређено, саопштила је полиција.

Међу жртвама удеса највише је жена, док је возач аутобуса повређен, пренела је агенција АП.

"Возач је изгубио контролу над аутобусом који је јуче слетео у провалију дубоку 30 метара на путу пуном кривина у округу Ванг Неуа у провинцији Лампанг", изјавио је полицијски пуковник Сомдет Тосапорн.

Сомдет је навео и да ће против возача бити подигнута оптужница за изазивање смрти услед непажљиве вожње, што је кривично дело за које је запрећена затворска казна од 10 година.

Путници аутобуса су се враћали из посете храму где су присуствовали обреду исказивања захвалности на крају поста за будистичке вернике.

Према подацима тајландског министарства унутрашњих полиција, у тој земљи сваке године у саобраћајним удесима живот изгуби 26.000 људи.

Област Лампанг у којој је дошло до несреће налази се 600 километара северно од престонице Бангкок.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво