Читај ми!

Сочи, приведене стотине радника

Руске власти привеле стотине страних радника у Сочију где се наредне године одржавају Зимске олимпијске игре и многе од њих држали у "незаконитим и нехуманим условима", саопштио "Хјуман рајтс воч" (ХРВ). Страни радници су учествовали у изградњи објеката за Зимске олимпијске игре.

Како је саопштио "Хјуман рајтс воч", приведене су стотине страних радника у Сочију (Русија) где се следеће године одржавају Зимске олимпијске игре. Многи радници су држани у "незаконитим и нехуманим" условима, наводи ХРВ.

Старни радници су учествовали у изградњи објеката или инфраструктуре за Игре у црноморском летовалишту Сочи, а приведени су током полицијских рација по градилиштима, радничким смештајним објектима и на јавним местима.

"Ухапшени због наводног кршења миграционог или радног законодавства и пуштени на слободу после неколико сати, али неки су остали у притвору и више од недељу дана без хране и адекватног места за спавање као и права на адвоката", наводи "Хуман рајтс воч", пренела је агенција Ројтерс.

ХРВ истиче да су радници привођени током рација које су почеле почетком септембра и настављене током завршне инспекције Међународног олимпијског комитета (МОК) за Зимске олимпијске игре које се од 7. до 23. фебруара одржавају у Сочију.

Директор Координационог комитета МОК-а у Сочију Жан-Клод Кили дао је позитивну оцену припремама Игара током те посете прошле недеље, рекавши да је "све веома импресивно".

Британска агенција наводи да нико из руског министарства унутаршњих послова нити канцеларије регионалног гувернера, није био доступан за коментар.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара