Читај ми!

Пуцњава у близини Капитол хила

Жена која је направила хаос на вашингтонском Капитол хилу, убијена је после потере. Повређенa и два полицајца.

08.30 - Како телевизије преносе, сумња се да је Кери имала "менталне проблеме" и да је боловала од постпорођајне депресије.

02.05 - Амерички дневник Ју-Ес-Еј тудеј објавио је ноћас да је тридесетчетворогодишња Маријам Кери из Конектиката устрељена у тренутку док је излазила из кола пошто је заустављена на барикади у близини Конгреса. Вашингтон пост је објавио да Кери није била наоружана.

00.45 - Полиција потврдила да је жена која је возила црни аутомобил убијена. Дете које се налазило у аутомобилу није повређено.  

21.40 - Полиција убила жену која је покушала да на силу прође безбедносну баријеру испред Конгреса, преноси Ројтерс.

21.36 - Нема података да је реч о терористичком нападу, саопштила је полиција.

У пуцњави код Капитол хила у Вашингтону жена која је покушала у два наврата да аутомобилом пробије сигурносне блокаде, убијена је, а два полицајца су повређена у судару са возилом којим је она управљала.

Позивајући се на неименованог америчког званичника, Ројтерс наводи да је полиција на лицу места убила женску особу осумњичену за инцидент.

Дете које се налазило у аутомобилу, према првим наводима америчких медија, није повређено. 

Шеф полиције Ким Дајн је новинарима испред зграде Конгреса рекао да је инцидент почео испред Беле куће, када је, до тада неидентификована особа, управљајући возилом покушала да прође ка делу авеније Пенсилванија, која је затворена за саобраћај.

"Возило су зауставили припадници Тајне службе у униформи, након чега је ауто великом брзином почео да се удаљава, прошавши неколико црвених светала и полиција је започела потеру", рекао је Дајн.

Шеф полиције каже да се ради о изолованом инциденту који није повезан са тероризмом.

Како преносе Си-Ен-Ен и Ен-Би-Си, жена која је управљала аутом упутила се према Капитол хилу, где је покушала да на силу прође безбедносну баријеру испред Конгреса, на шта је полиција узвратила ватром.

Пуцњава, која се догодила само неколико блокова од Врховног суда, чула се док су заседали Представнички дом и Сенат. Седница је прекинута одмах после пуцњаве.

Људима који су стајали испред зграде Врховног суда, која се налази преко пута Конгреса, власти су рекле да се брзо склоне у зграду суда.

У обавештењу које је достављено путем електронске поште, полиција на Капитолу упозорила је људе "да се затворе, закључају и држе подаље од спољних врата и прозора".

Због овог инцидента затворено је неколико канцеларија америчког Конгреса, јавила је британска агенција.

О инциденту је обавештен и председник САД Барак Обама.

Цео Капитол хил, где се налази зграда америчког Конгреса, налази се под блокадом.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара